25-lecie działalności KIILTO POLSKA

W tym roku mamy przyjemność obchodzić 25 rocznicę działalności na rynku polskim.

Od 1997 r. Kiilto Polska należąca do grupy Kiilto-Family jest dystrybutorem fińskich klejów przemysłowych produkcji Kiilto OY, przeznaczonych do różnych zastosowań w wielu branżach oraz środków ogniochronnych do drewna i papieru, a także szerokiej gamy produktów chemii budowlanej.

Kleje Przemysłowe – Spoiwa produkowane od dekad przez Kiilto stosowane są w przemyśle drzewnym, papierniczym i opakowaniowym, wydawniczym, produkcji środków transportu (np. stoczniowym i szkutniczym,  auto-zabudów) produkcji płyt warstwowych dla budownictwa czy też produkcji filtrów i innych.

Chemia budowlana-  W zakresie nowoczesnej chemii budowlanej oferujemy systemy wykończeniowe do ścian i podłóg –  tynki, gładzie, podkłady podłogowe, wylewki samopoziomujące, kleje do płytek, wykładzin i parkietów, silikony i masy oraz szybkie systemy hydroizolacyjne, w tym natryskowe.

Produkty Kiilto spełniają normy europejskie i światowe, cieszą się uznaniem Klientów i są stosowane na rynku europejskim od lat.

Produkty klejące Kiilto charakteryzuje niskoemisyjność, przyjazność środowisku i zdrowiu użytkowników.

100 lat od rozpoczęcia działalności Kiilto OY bazuje wciąż na zdobytym przez dekady doświadczeniu i najnowszych osiągnięciach rodzimej i światowej nauki.

Oprócz wysokiej jakości ekologicznych produktów, oferujemy doradztwo techniczne i bliską współpracę w zakresie wspólnego projektowania nowych rozwiązań.

Myślą przewodnią w podejmowanych działaniach i procesach  jest ochrona środowiska naturalnego i zrównoważony rozwój.

W 2018 roku Zarząd grupy Kiilto ogłosił Obietnicę Kiilto dla Środowiska (ang. Our Promise to the Environment), której założenia opublikowane są na stronach www.kiilto.pl oraz www.kiilto.com. Poprzez nasze „zielone produkty, zielone opakowania, zieloną energię i zielone usługi”  pragniemy pomagać Klientom w wypełnianiu Ich zobowiązań środowiskowych.

Szczegóły techniczne oferty w odpowiednich zakładkach strony, zapraszamy do zapoznania się z ofertą.

Więcej informacji:

e-mail: biuro@kiilto.com