K2023

Po raz 13-ty Kiilto otrzymuje Certyfikat Achievers

Mniej niż 1% firm otrzymuje certyfikat Achievers przez ponad 10 kolejnych lat. Kiilto otrzymało po raz 13-ty certyfikat Achievers i jest jedną z nielicznych firm. (Recurring Achievers – Powracający Zdobywcy).

Certyfikat został przyznany Kiilto Family Group przez Kauppalehti. Kauppalehti to fińska gazeta o tematyce gospodarczej, która istnieje od 1898 roku. W przypadku certyfikatu Achievers analityk finansowy ocenia firmę i przyznaje certyfikat, jeśli stwierdzi, że firma osiąga lepsze wyniki niż jej firmy odpowiedniki.

Aby uzyskać certyfikat, mierzy się sytuację finansową firmy w sześciu różnych obszarach:

• wzrost

• rentowność

• zysk lub strata

• płynność

• wypłacalność

• tolerancja ryzyka

W każdym obszarze firma jest porównywana z firmami w swojej własnej kategorii wielkości, ze wszystkimi firmami w bazie danych biznesowych Kauppalehti oraz z firmami z własnej branży. Ocena dla certyfikatu Achievers jest jedyną oceną na rynku fińskim, która zarówno identyfikuje ryzyka, jak i rozróżnia dobre firmy. Według Kauppalehti, firmy z certyfikatem Achievers podzielają wspólną wizję odwagi i woli prowadzenia biznesu lepiej niż inni.

„Cieszymy się, że otrzymaliśmy to wyróżnienie, które utwierdza nas w przekonaniu, że Kiilto od dawna jest i nadal jest stabilnym finansowo i wiarygodnym partnerem” – mówi Arto Raivio, dyrektor generalny Kiilto Family. „Jesteśmy w dobrym towarzystwie z innymi firmami Recurring Achievers i jesteśmy dumni z pracowników Kiilto, ponieważ każdy z nich umożliwił to wyróżnienie dzięki własnemu wkładowi” – kontynuuje Raivio.